stressz megélés
főoldal | bemutatkozunk | tevékenységünk | kapcsolat | Bookmark and Share | ajánlja oldalunkat
 
  Tudjon meg többet a stresszről Stressz a mindennapi életben Munkahelyi stressz Programok, tréningek
stressz_jobb_2
stressz_jobb2
stressz_bal1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bemutatkozunk

Az ipari forradalommal felgyorsult a technikai civilizáció fejlődése, ami magával hozta az információáralmlás robbanásszerű felgyorsulását és a hétköznapi élet is lelépni látszik az egyént. A folytonosan változó külső környezet állandó alkalmazkodásra kényszerít mindnyájunkat. Azok a biológiai mechanizmusok melyeket az alkalmazkodás érdekében automatikusan használunk már kevéssé szolgálják az eredeti célt-a túlélést- sőt egyre inkább káros következményeivel kell szembenéznünk.

A Boromeus Kft. stressz-management filozófiája a folyamat támogatás koncepcióját követi, egyéni és szervezeti szinten egyaránt. Képzéseinkkel munkahelyek kollektíváit célozzuk meg, webolodalunk támogató szolgáltatásaival pedig az egyént kívánjuk segíteni.

 

A stresszmanagement több mint valamiféle praktika a mindennapi stressz kezelésére. Az önismeret, a kommunikáció, a helyes életvezetés, a megfelelő gondolkodási struktúrák kialakítása, a rendszeres testmozgás, épp olyan fontos mint a konkrét ismeretanyag és a megküzdési stratégiák tudatos alkalmazása.

A munkahelyi képzés célja kettős.  A munkastresszel való hatékony megkűzdés előnyös a munkahelynek (kisebb fluktuáció, kevesebb hiányzás, jobb hatékonyság), a munkavállalók életminőségét pedig pozitívan befolyásolja.  Az ismeretek átadásával  olyan tudást szeretnénk a munkavállalóknak adni ami, az egyéni továbblépést elősegíti. A stresszel való hatékony megkűzdést nem akkor kell kezdeni, amikor káros következményei már kialakultak.

Képzési módszereinkben csak olyan elemeket emelünk be, melyeket a szakirodalom is támogat és munkatársaink tapasztalata is megerősít. Programunk eredényeit rendszeresen mérjük, a szakszerű értékelést egyetemi kutatóműhelyekkel közösen végezzük. Munkatársaink gyakorlott pszichológusok, pszichiáterek, jelentős kutatói és klinikai múlttal a munkapszichológia, pszichoszomatika területén, így akár koknrét egyéni esetek orvoslására is lehetőség nyílik. Speciális igények esetén kapcsolati hálónkon keresztül a legkiválóbb szakemberek segítségét tudjuk igénybe venni.