stressz megélés
főoldal | bemutatkozunk | tevékenységünk | kapcsolat | Bookmark and Share | ajánlja oldalunkat
 
  Tudjon meg többet a stresszről Stressz a mindennapi életben Munkahelyi stressz Programok, tréningek
stressz_jobb_2
stressz_jobb2
stressz_bal1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Munkahelyi stresszstressz hétköznap

A munkavégzéssel kapcsolatos stressz és a stressz okozta egészségkárosodás már nem csak a témát kutató szűkebb szakma érdeklődését, váltotta ki. A jelenség fontosságát társadalmi és gazdasági körökben is felismerték. Egy 2001-es EU direktíva kimondja, hogy a munkaadó felelős a munkavállaló testi-lelki egészségéért. A munkavédelmi törvény 2007-es módosítsával a munkahelyi stresszt beemelték a munkahelyi kockázatok közé, melyet a munkaadónak értékelnie kell.

A Boromeus Kft. stresszmanagement képzései:
A gyógyító egészsége
Kiégés kezelés
Munkahelyi stresszkezelés
Szupervízió
Szervezeti tanácsadás

A stressz forrása adódhat a munkavégzés jellegéből ( több műszak ,nagy felelőség), a nem kielégítő munkahelyi kommunikációból, megfelelő kompetencia hiányából, a munkacsoporton belüli támogatás hiányából, de a munkahely elvesztéséből is. Stressz szempontjából különösen veszélyeztettebbek a több műszakban dolgozók, és azok akiknek a munkavégzés feletti kontroll szintje alacsony .

A munkavállalók életminősségét a munkakörülmények nagy mértékben befolyásolják. A megfelelő stresszmanagement munkavállalói oldalon nagyobb kompetenciaérzést, jobb mentálhigiénét, munkaadói oldalon elkötelezettebb munkatársakat, több kezdeményezőkészséget, jobb munkahelyi teljesítményt eredményez. Az eredményes stresszmanagementhez több terület együttes fejlesztése szükséges. Egyrészt szükséges a munkavállalók ismereteit gyarapítani, megküzdési stratégiáikat fejleszteni, valamint a munkahelyi stresszforrásokat értékelni, megfelelő stratégiákat kidolgozni. A megfelelő módszer, módszerek kiválasztásában és megvalósításában a Boromeus Kft hatékony segítséget tud nyújtani.

A Boromeus Kft stresszmanagement filozófiájában a folyamat támogatás koncepcióját követi. Önmagában, csak tréningszerű képzés, sem egyéni, sem szervezeti szinten nem eredményes. A program nem áll meg az ismeretek átadásánál, támogató szolgáltatásokkal segítjük az egyéni és szervezeti fejlődést egyaránt. Webes felületünk segítségével, akár konkrét egyéni problémákban is tudunk segíteni.