stressz megélés
főoldal | bemutatkozunk | tevékenységünk | kapcsolat | Bookmark and Share | ajánlja oldalunkat
 
  Tudjon meg többet a stresszről Stressz a mindennapi életben Munkahelyi stressz Programok, tréningek
stressz_jobb_2
stressz_jobb2
stressz_bal1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tevékenységünk

munka környezet

Körültekintve a képzési piacon azt találjuk, hogy nagyon sok olyan tréning létezik, ami a munkatársak motiválását, jobb teljesítményre ösztönzését összességében a jobb „munkaerővé” válását célozza, anélkül, hogy az ember másik felét, a privát énjét figyelembe venné.

Hosszútávon nem lehet jobb teljesítményre ösztönözni olyan kollégát, aki nem tud eredményesen megbírkózni személyes problémáival, illetve nem tudja helyesen felmérni önnmaga és környezete viszonyát. A helyzet fordítva is igaz. A legkompetensebb, legfelkészültebb és összeszedetteb ember sem tudja kihozni magából a maximumot, ha munkavégzése felett nem tud megfelelő kontrollt gyakorolni, nem élvezi munkatársai támogatását, a helyes döntés meghozatalához nem kapja meg a megfelelő információt.

Vállalkozásunk célja, hogy megpróbálja feloldani ezt a vállalati képzésekben fellelhető ellentmondást. Olyan kölcsönösen erősítő fejlődési folyamat katalizátorai szeretnénk lenni , melyben párhuzamosan válik hatékonyabbá a munkaszervezet és teljesebbé az ott dolgozó ember.

A stresszkezelés felfogható tanulási folyamatként melyben egyaránt tanuló a munkaszervezet, annak munkatársa és a dolgozói kollektíva, mint közösség. Megvalósítani kívánt programunk elméleti alapjai nem újkeletűek. A koncepció fellelhető a nemzetközi és hazai szakirodalomban egyaránt és kiolvasható az OEFI által jegyzett Nemzeti Fejlesztési Porgramból is.

Képzési koncepciónkat a „Gyógyító egészsége, gyógyító tevékenysége” elnevezésű orvosszakmai kollégiumok által akkreditált továbbképzésünk bemutatásán keresztül szeretnénk ismertetni. A program alapja, az a tanulmány mely a gyógyítói hivatás kihívásait mentálhigiénés szempontból vizsgálja. Megállapításait hazai és nemzetközi kutatások eredményei alapján összegeztük. Ennek tükrében készítettünk egy 3 napos továbbképző programot, melynek előadói évtizedes szakmai múlttal rendelkező nemzetközileg is elismert szakemberek.

A továbbképzés célja tudásanyag átadásán túl, egy belső fejlődési folyamat indukálása a szakmai és személyes kompetenciák fejlesztése érdekében. A foglalkozások nem előadásszerűek, hanem csoportmunkán alapulnak. A csoportos „kibeszélés” és egyéb gyakorlatok eredményeképp a résztvevők feszültségszintje tapinthatóan csökken. Szeretnénk, ha ez a pozitív visszacsatolás további közös, vagy egyéni munkára ösztönözné a résztvevőket. A közös munka lehet átfogó munkahelyi stresszkezelési program kialakítása, rendszeres szupervízios ülések megtervezése, csatlakozás Bálint csoporthoz, stb. A lényeg magának a munkaszervezetnek a bevonása a stresszmanagement folyamatba, így biztosítható leginkább az elért eredmények tartóssága.

Az egyéni továbblépés segítéséhez weboldalunk „stressz a mindennapi életben „ oldalával szeretnénk segítséget nyújtani, ahol a stresszmegkűzdéssel kapcsolatos különböző módszerek közül ki-ki választhat számára megfelelőt , illetve talál hozzá, ajánlott szakmai műhely információt. Az oldalon konkrét problémákkal foglalkozó szakemberek elérhetőségét is elhelyezzük, mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy kialakult egészségkárosodás esetén, főleg ha az pszichés természetű , megfelelő ismeretek és bizalom hiányában sokan addig halogatják a szakemeberhez fordulást, míg már nem tudnak felelős döntést hozni egészségükkel kapcsolatban.

A program hatékonyságának értékelése szükségszerű eleme a stresszmanagementnek. A hatékonyság mérésére, validált módszerek állnak rendelkezésre, a megfelelő szakmai háttér egyetemi kutatóműhelyekben biztosított, a technikai hátteret pedig, weboldalunk biztosítja.