stressz megélés
főoldal | bemutatkozunk | tevékenységünk | kapcsolat | Bookmark and Share | ajánlja oldalunkat
 
  Tudjon meg többet a stresszről Stressz a mindennapi életben Munkahelyi stressz Programok, tréningek
  A gyógyító egészsége | Kiégés kezelés | Munkahelyi stressz kezelés | Szupervízió | Szervezeti Tanácsadás
stressz_jobb_2
stressz_jobb2
stressz_bal1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programok, képzések, tréningek

Jelentkezzen aktuális képzéseinkre!
Ismerje meg részletesebben programjainkat!
Kérjen bővebb információt!

AKTUÁLIS KÉPZÉSÜNK:

A gyógyító egészsége, gyógyító tevékenysége:
Orvosok, egészségügyi dolgozók metálhigiénés továbbképző programja. Akkredidált képzés.


 

A munkavállalók életminősségét a munkakörülmények nagy mértékben befolyásolják. A megfelelő stresszmanagement munkavállalói oldalon nagyobb kompetenciaérzést, jobb mentálhigiénét, munkaadói oldalon elkötelezettebb munkatársakat, több kezdeményezőkészséget, jobb munkahelyi teljesítményt eredményez. Az eredményes stresszmanagementhez több terület együttes fejlesztése szükséges. Egyrészt szükséges a munkavállalók ismereteit gyarapítani, megküzdési stratégiáikat fejleszteni, valamint a munkahelyi stresszforrásokat értékelni, megfelelő stratégiákat kidolgozni. A megfelelő módszer, módszerek kiválasztásában és megvalósításában a Boromeus Kft hatékony segítséget tud nyújtani.

Képzések, programok  
A gyógyító egészsége
A továbbképzés célja a gyógyítás nem objektív feltételeinek előmozdítása, a munkastresszel való megküzdési kézségek fejlesztése, az orvos-beteg kapcsolat és a szervezeten belüli kommunikáció javítása. Mivel a képzés elsősorban gyakorlati jellegű, helyszíne külső, szabadidős tevékenységre, feltöltődésre alkalmas helyszín. A csoport létszáma 15-20 fő. Elsődleges fontosságú a résztvevők kötetlen kommunikációja, eszmecseréje.
Bővebb információk és jelentkezés >>
Kiégés kezelés

A kiégési szindróma elsősorban nagy klinesforgalmú szakmákban jelentkezik, a kezdetben elkötelezett lelkes munkatársak kezdik elveszteni érdeklődésüket, fokozatosan visszahúzódóvá, improduktívvá válnak. Fogalmi meghatározásában első leíróját idézzük: A szindróma krónikus emocionális megterhelések, stresszek nyomán fellépő fizikai, emocionális, mentális kimerülés, mely a reménytelenség és inkompetencia érzésével, célok és ideálok elvesztésével jár, s melyet a saját személyre, munkára, illetve másokra vonatkozó negatív attitűdök jellemeznek. (H. J. Freuderberg). A probléma jellegéből adódóan a kiégéskezelő program szintén része a stresszmanagementnek, módszereiben pedig fokozott hangsúlyt kap a „segítő személyiség” problematikája. Prevenciós szinten az általános és személyes motivációk feltárása eredményes. Intervenciós szinten pedig helyes megküzdési stratégiák alkalmazása szükséges.
Kérjen bővebb információkat >>

Munkahelyi stresszkezelési
program

A munkahelyi stresszkezelési program során ismeretanyag és módszer átadása egyaránt történik. Megismertetjük a munkavállalókat a megfelelő megküzdési stratégiák alkalmazásával, könnyen alkalmazható relaxációs technikákkal, bemutatjuk a társas támogatás jelentőségét. Önismereti és motivációs alapképzést adunk. A pozitív példamutatás érdekében a programot feltöltődésre, rekreációra alkalmas helyen javasoljuk bonyolítani, de lehetőség van több űlésben egyéb helyszíneken történő megvalósításra is. A program végeztével a munkatársak egyénileg is képesek lesznek a továbblépésre, illetve krízishelyzetben megfeleő tudás birtokában lesznek ahhoz, hogy szakszerű segítséget tudjanak-és merjenek-kérni. Az egyéni út megtalálásához weboldalunkkal is szeretnénk hozzájárulni.
Kérjen bővebb információkat >>

Szupervízió

Lehet egyéni és csoportos, célja a saját tapasztalatok feldolgozásán keresztül a résztvevők szakmai kompetenciájának és a saját helyzetekből történő tanulás képességének fejlesztése. A szupervízió kerete a szupervíziós ülés melyet a szupervízor vezet . A szupervízor és a résztvevők között szoros bizalmi kapcsolat alakul ki, ami előfeltétele a fejlesztési folyamatnak. A szakmai és személyes kompetencia fejlesztése a munkahelyi stresszmanagement fontos elemei.
Kérjen bővebb információkat >>

Szervezeti tanácsadás

A munkahelyi stresszmanagement hosszú távú eredményességének egyik fő pillére a szervezeti tanácsadás. Az egyéni fejlesztési programok erősítik az egyén megküzdési képességét, de hosszan tartó eredményt csak a szervezeti struktúra optimalizálásával lehet elérni. A szervezeti tanácsadás folyamán nem egy külső modell- az adott szervezetre történő – adaptálásáról van szó, hanem a helyi viszonyok feltárásán keresztül, a lehetőségek ismeretében történő szervezeti optimalizálásáról, melynek fő pillérei a kommunikáció, a kompetencia és a munka feletti kontroll.
Kérjen bővebb információkat >>

   

Programjainkra jelentkezhet online, vagy a jelentkezési lap kinyomtatott és kitöltött példányának faxon történő
visszaküldésével. Csoportos jelentkezés esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk elérhetőségeinken.